Στα παιδικά του και εφηβικά του χρόνια εκτός από το ν’ ακούει την επικαιρότητα, διάβαζε επιμελώς τις δύο εφημερίδες που έρχονταν καθημερινά στο σπίτι του, από πατέρα και παππού. Στην αρχή, διάβαζε τις σελίδες με τα αθλητικά, αλλά, όσο μεγάλωνε, το ενδιαφέρον του απλωνόταν και σε άλλα θέματα καθώς και στην πολιτική επικαιρότητα. Στην εφηβεία μάλιστα άρχισαν να τραβούν την προσοχή του οι συνεντεύξεις και να τις αναζητά σε κάθε έντυπο που έπεφτε στα χέρια του. Περισσότερο, απολάμβανε τις συνεντεύξεις συγγραφέων, ποιητών, πολιτικών, ηθοποιών και ένιωθε πως συνομιλούσε μαζί τους. Μιλώ για τον συγγραφέα και επιμελητή συλλογικών έργων Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο του «100+1 συνεντεύξεις». στις εκδόσεις Κυριακίδη. Συνεντεύξεις που συγκέντρωσε και ξεχώρισε από πεντακόσιους ποιητές και πεζογράφους, μέσα σε δεκαέξι χρόνια.
Όσοι θα διαβάσετε αυτό το βιβλίο, σίγουρα θα διακρίνετε , τον πλούτο των γνώσεων του, αλλά και την τέχνη του να εκμαιεύει μυστικά αλλά και τις απόψεις του κάθε δημιουργού. Το παρόν βιβλίο είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, για κάθε φέρελπι δημοσιογράφο που ασχολείται με το πολιτιστικό ρεπορτάζ, αλλά και πιο έμπειρο, ο οποίος του αρέσει αυτό το είδος δημοσιογραφίας. Αλλά περισσότερο για κάθε νέο συγγραφέα που ονειρεύεται να δει το βιβλίο του, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ίσως κάποιοι κρατηθούν για να εκδώσουν το βιβλίο τους, διαβάζοντας τις απόψεις τους, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως πάρουν θάρρος και προχωρήσουν.
Το βιβλίο, περιέχει συνεντεύξεις που πήρε από το 2002 έως το 2018 από εβδομήντα Έλληνες πεζογράφους και τριάντα ποιητές, που πρωτοδημοσιεύτηκαν σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες αλλά και περιοδικά, και είναι αφιερωμένο στους ποιητές και πεζογράφους του τόμου.
Χαρακτηριστικά θ’ αναφέρω μερικούς ποιητές που μου άρεσαν με τις πολύ καίριες απαντήσεις: Λουκάς Αξελός, Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Βέης, Μιχάλης Γκανάς, Μάνος Ελευθερίου, Ηλίας Γκρής, Τόλης Νικηφόρου και Ντίνος Σιώτης. Ενώ, θα ξεχωρίσω τις συνεντεύξεις των πεζογράφων Ελένης Πριοβόλου, Ρέας Γαλανάκη, Ελένης Γκίκα, Κατερίνας Καριζώνη, Γιώργου Σκούρτη, Βασίλη Βασιλικού, Γιάννη Ξανθούλη, Μάρως Δούκα, Άλκης Ζέη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Ιωάννας Καρύστιανη, Κώστα Ακρίβου. Σίγουρα είναι δύσκολα να επιλέξω, ανάμεσα σε μια πληθώρα σπουδαίων συγγραφέων και ποιητών και προσωπικά θα μου άρεσε, σε εύλογο χρόνο, να ξαναδιαβάσω δεύτερη φορά ,τους υπόλοιπους συγγραφείς. Γιατί, όπως μου μιλούν στα βιβλία τους, θα ήθελα να γνωρίσω περισσότερα για τη σκέψη τους, για το εργαστήρι τους, πως ξεκίνησαν, πως εμπνέονται, αν χρησιμοποιούν συμβολισμούς στα έργα τους, τι γνώμη έχουν για τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας. Κι ακόμη, τι έμαθε ο κάθε συγγραφέας ή ποιητής από τους γονείς του, ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες που του μπόλιασαν οι γονείς του.
Διάβασα πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις, σε πολύ αιχμηρές ερωτήσεις. Και χάθηκα μέσα στον κόσμο των δημιουργών μαθαίνοντας και απολαβαίνοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Καλοτάξιδο, το βιβλίο σας, κύριε Ιντζέμπελη! Καλή ανάγνωση σε όσους δεν το έχουν διαβάσει ακόμη!