Δε θα σας χαλάσω το χατίρι. Μελίγκρες μου παράγγειλε το «Περί ου», μελίγκρες* στέλνω. Παρόλο που αναρωτιέμαι, προς τι αυτή η προτίμηση. Γνωρίζω ότι οι παρθενογενετικές ανησυχίες είναι σε έξαρση τελευταία. Αλλά υπάρχουν πάνω από 2000 γνωστά είδη του ζωικού βασιλείου (εκτός της μελίγκρας) που παρθενογεννούν και παρθενογεννούνται, μόνιμα ή κατά περιόδους.
Τέλος πάντων, το ελληνικό όνομα της μελίγκρας δηλώνει το «μέλι με κερί», δηλαδή τα μελιτώματα, που εκκρίνονται από τα δύο «σιφώνια» της πλάτης της, αλλά και από την έξοδο του πεπτικού της σωλήνα σαν περιττώματα.
Κατά τα άλλα οι μελίγκρες λέγονται απλώς αφίδες (της υπεροικογένειας των Αφιδοειδών / Aphidoidea). Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και υποοικογένειες με παρόμοια χαρακτηριστικά, σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Για λόγους ηθικής τάξεως οφείλω να δηλώσω τα εξής: Πρώτον, τα εν λόγω ημίπτερα έντομα ουδόλως απειλούνται με εξαφάνιση. Δεύτερον, όλες οι περί αυτών πληροφορίες ή σχετικές εικόνες είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Και τρίτον, υπόσχομαι στο συνηθισμένο μου κοινό (παιδιά του δημοτικού), που δύσκολα θα ενθουσιαστεί με τις μελίγκρες, ότι την επόμενη φορά θα ασχοληθώ με δράκους.
*Το Περί ου παράγγειλε στην Μ.Χ. το παρόν κείμενο στο πλαίσιο της έρευνας περί του αν υπάρχει ή όχι Παρθενογένεση στην Ποίηση.
Χάρη σ’ αυτό λοιπόν, μπορούμε να καταλήξουμε προσωρινά στο συμπέρασμα ότι το μοναδικό είδος στον πλανήτη που αναπαράγεται με τον τρόπο των θεϊκών οντοτήτων είναι η υπεροικογένεια των Αφιδοειδών.
Άρα, όλα τα υπόλοιπα είδη (μεταξύ των οποίων και η υπεροικογένεια των Ποιητών, όπως και η των Επιστημόνων), δεν έχουν σχέση με Παρθενογένεση: ακολουθούν, απολύτως νόμιμα, παραδοσιακούς τρόπους αναπαραγωγής, αξιοποιώντας τις κατακτήσεις του συλλογικού ασυνείδητου των προγόνων. Π.Π.