Πρώτο συστατικό της συνταγής, και απολύτως απαραίτητο, η ζάχαρη. Ψήστε την λίγο, να καραμελώσει. Θέλει υπομονή αλλά τρελαίνει την όσφρηση.
Κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (χωρίς βιασύνη, για να τη δείτε να λιώνει αργά)
Υγρή βανίλια. Την προσθέτετε σταγόνα σταγόνα, για να δώσετε τη σωστή ένταση γεύσης. Η γλώσσα είναι ο καλύτερος κριτής.
Αυγά χτυπημένα -χωριστά οι κρόκοι και τ’ ασπράδια μαρέγκα. Οι κρόκοι θα δώσουν χρώμα: Πορτοκαλί, χρώμα πάθους. Τα ασπράδια θα απογειώσουν την υφή του γλυκού. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά με απαλές κινήσεις﮲ να νιώθετε το μείγμα να ανεβαίνει.
Αλεύρι σκληρό. Εννοείται ότι το αλεύρι του σωστού γλυκού φουσκώνει μόνο του. Στο χέρι σας είναι να το δουλέψετε με τρυφερότητα μέχρι να το δείτε έτοιμο.
Αν σας φανεί σφιχτή η ζύμη, αραιώνετε με λικέρ μαστίχα, να υγρανθεί και να χαλαρώσει.
Αφήνετε για λίγο το μείγμα να καταλάβει τι του συμβαίνει. Αν είναι το πρώτο σας, θα τα έχει ελαφρώς χαμένα.
Ώρα να ψήσετε. Αν παραλείψετε την προθέρμανση, το γλυκό θα ξεφουσκώσει στο πρώτο πεντάλεπτο.
Υπάρχει ένα μυστικό για να πετύχει το γλυκό σας. Δεν θα το βρείτε γραμμένο πουθενά, αφού κάθε φορά θα σας φανερώνεται τρώγοντας. Καλή σας όρεξη!