[Ακολουθεί το σώμα της επιστολής, και δεν είναι ακριβώς η πρώτη προς Κορινθίους.]
“Αγαπητοί (τάδε έξη τον αριθμό, ένας εκ των οποίων είναι Μαύρος, οι υπόλοιποι πέντε Λευκοί, και απαρτίζουν τους ανώτατα καθήμενους του Τοπικού Οργανισμού)
Θελήσαμε να σας γράψουμε ένα συλλογικό γράμμα για να εκφράσουμε την βαθιά μας ανησυχία δεδομένης τη δολοφονίας του Τζώρτζ Φλόυντ. Χρειαζόμαστε να σας μεταφέρουμε το ότι κάποιοι από τους θεραπευόμενους υπαλλήλους έχουν νοιώσει συγκλονισμένοι, και επιπλέον αισθάνονται την έλλειψη κάποιας δημόσιας αναγνώρισης και δήλωσης αλληλεγγύης από την πλευρά της Διοίκησης ως πολύ ανησυχητική παράλειψη.
Αναγνωρίζουμε, όπως και οι πελάτες μας, ότι ο δομικός ρατσισμός βρίσκεται παντού μέσα στην κοινωνία μας. Παρόλα αυτά, είμαστε επίσης υπεύθυνοι στο να εκφράσουμε την ανάγκη για κάποιες επιδιορθωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να επιφέρουν κάποιου είδους ισορροπία. Αναγνώριση των δυσκολιών που είναι πιθανόν να υποστούν τα άτομα μειονοτικών ομάδων σε μια τέτοια χρονική στιγμή όπως η παρούσα, θα ήταν πολύ αναγκαία, εκτιμητέα και θα μπορούσε να παράσχει χώρο για παρηγορία και ίαση.
Μας φαίνεται σημαντικό το να προστεθεί η φωνή του τοπικού οργανισμού στις άλλες ισχυρές φωνές που αναγνωρίζουν ότι μια δολοφονική πράξη στην Αμερική του 2020 έχει τέτοιον αντίκτυπο στην συλλογική ψυχή της Μ. Βρετανίας. Οι Μαύροι, Ασιάτες και Μειονοτικού Περιβάλλοντος πελάτες μας ανησυχούν για πιθανές εντάσεις και επιπτώσεις και θα καλοδέχονταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης από πλευράς σας. Θεωρήσαμε ότι ήταν αναγκαίο να σας το γνωστοποιήσουμε.
Περιμένοντας ανταπόκριση παραμένουμε αλληλέγγυοί σας,
Με τις καλύτερες ευχές,
Προσωπικό του τμήματος τάδε.”
[Απομένει τώρα να σταλεί αυτό το μήνυμα – οι δυο μου συναδέλφισσες συμφώνησαν, όπως άλλωστε και ο προϊστάμενός μας. Δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθήσει στο να προβούν οι διευθυντές σε κάποια δήλωση, ούτε και πρόκειται απαραιτήτως να γίνει κάτι μεγάλο και τρανό σε επίπεδο αλλαγών. Αλλά όπως έλεγε τελευταία ο Αφρικανός Επίσκοπος του Γιορκ (που μόλις βγήκε σε σύνταξη), στο θέμα της αντιμετώπισης του ρατσισμού “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να επιτευχθεί”. Και σε αυτό προσθέτω εγώ, “Αν δεν μπορώ να αλλάξω κάτι, ας προσπαθήσω να ονοματίσω το ζήτημα επαρκώς, ελπίζοντας πως μια καθαρότερη έκφραση μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση”. Και αυτό είναι που επιχείρησα να κάνω και εδώ, με αυτή τη σειρά αναρτήσεων.
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας, όσοι αντέξατε.]