Χρ. Δ. Αντωνίου: Για την ποίηση στο facebook.
- Post author:Χρήστος Αντωνίου
- Post published:7 Ιανουαρίου 2023
- Post category:Γραφή & Ανάγνωση / ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Χρήστος Αντωνίου
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ είναι δρ. Φιλολογίας και το διδακτορικό του εξετάζει τη «λαϊκή παράδοση» στο έργο του Γιώργου Σεφέρη, η ποίηση του οποίου τον απασχολεί και σε επόμενα βιβλία και άρθρα.
Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χρημάτισε Διευθυντής Λυκείου και Σχολικός Σύμβουλος φιλολόγων στην Αθήνα, δίδαξε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελών και στην Ακαδημία Λαμίας, σε επιμορφούμενους δασκάλους. Υπήρξε μέλος τριών Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, και συνεργάζεται με πολλά περιοδικά.
You Might Also Like
Λίζα Διονυσιάδου: Μερικές σκέψεις για τον Σουπρεματισμό στην λογοτεχνία.
Ελένη Λιντζαροπούλου: Σπυριδούλα Αθανασοπούλου Κυπρίου, Έστω μία λέξη, για τη σχέση λογοτεχνίας και θεολογίας και το μυστήριο της ανάγνωσης, εκδόσεις Αρμός, Αθήνα 2021.
Διονύσης Στεργιούλας: Θεόφιλος Πουταχίδης, Καθαρά πράγματα, εκδ. Αθανασίου Αλτιντζή, 2023 & Δύναμις, εκδ. Αθανασίου Αλτιντζή, 2019
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου: Σωσίβιο χώμα, εκδ. Μελάνι
This Post Has One Comment
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Γράφετε: “Η πικρή διαπίστωση ότι οι άνθρωποι σε γενικές γραμμές δεν διαβάζουν σήμερα ποίηση είναι πολύ γνωστή.” Πράγματι, έτσι είναι. Εκείνο ΄όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πώς αυτή η “πικρή διαπίστωση γλυκαίνεται” με την πληροφορία ότι “πάρα πολλοί, ακόμη περισσότερο, γράφουν ποιήματα”. Για το τελευταίο, δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποια επί πλέον τεκμηρίωση. Νομίζω πως η κα Παμπούδη, τους εκτιμά στον αριθμό των 3000. αν θυμάμαι καλά, Τώρα, εάν τα ποιήματα του Facebook είναι έργα μιας άλλης “ομάδας” δημιουργών, αυτών δηλαδή που δεν είναι μέλη Λογοτεχνικών Σωματείων, από όπου και προέρχονται τα στατιστικά στοιχεία, είναι κάτι που θα ενδιέφερε να εξετασθεί.