Πριν από μερικά χρόνια, τότε που κυκλοφορούσαν οι γρίπες των χοίρων και των πτηνών, εμφανίστηκαν στην αγορά μάσκες εμποτισμένες με αντισώματα, τα οποία προέρχονταν από τον κρόκο αυγών στρουθοκαμήλου, που ήταν ήδη γνωστό καλλυντικό. (Η εταιρία έβγαλε 100 εκατομμύρια γιεν.) Η στρουθοκάμηλος (Struthio camelus), πουλί με εντυπωσιακές ιδιαιτερότητες, διακρίνεται και για τη φυσική της ικανότητα να παράγει αντισώματα για πολλών ειδών αρρώστιες, κυρίως ιούς.
Πολλά αυγά διαφόρων ζώων έχουν αποκτήσει δυσανάλογα μεγάλη αξία για τους ανθρώπους. Και πολλά ζώα διαθέτουν μηχανισμούς ανοσίας που έχουμε κάθε λόγο να ζηλεύουμε.
Η μακροβιότητα, που είναι ο πρώτος δείκτης ανοσίας στα ζώα, παρατηρείται σε διάφορες αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις, όπως, ας πούμε: σε ζώα που ζουν μέσα στα μικρόβια (π.χ. στους υπονόμους) και δεν μολύνονται, καθώς και σε ζώα τόσο δηλητηριώδη από μόνα τους, που είναι άτρωτα σε οποιαδήποτε τοξίνη. Ωστόσο, από επιστημονική άποψη, περισσότερο ενδιαφέρει η ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος ή τα καρδιαγγειακά. Εμείς απλώς υποθέτουμε ότι ένα δυνατό ανοσοποιητικό που διώχνει τους καρκίνους και τις καρδιοπάθειες, μπορεί να αντισταθεί και στους ιούς.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ξαναβγούν στην αγορά μάσκες εμποτισμένες με διάφορα ελιξίρια, προερχόμενα από τα κατάλληλα ζώα (ή και φυτά). Η στρουθοκάμηλος το ξέρει καλύτερα απ’ όλους, ότι καλύπτοντας το πρόσωπο νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.