You are currently viewing Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ (γάτες)

Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ (γάτες)

Αγαπητή μαντάμ Σιλένα, πολύ σας ευχαριστώ!

Χάρη στις συμβουλές σας, πέτυχα φέτος να ΜΗΝ μου κάνουν πάλι δώρο βιβλία, αλλά να μου χαρίσουν κάτι πιο κομψό και πιο χρήσιμο: έναν γάτο. Ο Ψυψηλότατος (αυτό το όνομα του έδωσα), συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα προτερήματα που αναζητά κανείς σε ένα σύντροφο: είναι καλοντυμένος, έχει υπέροχα  μάτια και μουστάκια, είναι διακριτικός (χωρίς όμως να του ξεφεύγει τίποτα), έχει λεπτούς τρόπους (ξέροντας όμως να διεκδικεί), είναι τρυφερός,  χαδιάρης και σιωπηλός (αλλά αρρενωπός και με χαρακτήρα).

Παίρνω το θάρρος να ζητήσω την συμβουλή σας και για κάτι ακόμα: έχετε να μου προτείνετε τίτλους βιβλίων περί γάτων; Γιατί, ξέρετε, θα ήθελα να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ για τον νέο μου σύντροφο…

Με εκτίμηση,

Σάντυ Π.

Αγαπητή Σάντυ Π.,

Κατ’ αρχήν θέλω να σου συστήσω το εμβληματικό έργο του Ε. Τ. Α. Χόφφμαν «Βίος και πολιτεία του γάτου Μουρ» που κυκλοφόρησε το 1819, λίγο αργότερα από τον Παπουτσωμένο Γάτο του Λούνβιχ Τικ.  Δεν μπορώ να μην αναφέρω την “Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει” του Λουίς Σεπούλβεδα, καθώς και τα  “Το βιβλίο των γάτων” του Νίκου Δήμου και “Η τελευταία μαύρη γάτα” του Ευγένιου Τριβιζά.

Επίσης, πιστεύω πως θα σου φανούν χρήσιμα για την επικοινωνία με τον νέο σου σύντροφο και την αρμονική σας συμβίωση το Εγχειρίδιο Πρακτικής Γατικής του Τ. Σ. Έλιοτ, καθώς και οι ελληνογατικοί και γατοελληνικοί διαλόγοι στο Γατολόγιο της Π. Παμπούδη.

Βεβαίως, μπορείς να ανατρέξεις για περισσότερες πληροφορίες και βιβλιογραφία στο περιουδικό μας Περί Ου, που έχει ένα πολύ πλούσιο αφιέρωμα στην Γατολογία.

Καλορίζικος!

Δική σας,

Μαντάμ Σιλένα

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

This Post Has 2 Comments

  1. Λένη Ζάχαρη

    Νομίζω πως κανείς δεν περίμενε ότι οι γάτες έχουν την τιμητική τους στην παγκόσμια λογοτεχνία και ξαφνιάστηκαν αρκετοί αναγνώστες!
    Αυτή, αγαπητή Μαντάμ Σιλένα και ΣΠΟΔ, είναι μια επιτυχία στους στόχους μας! Συγχαρητήρια σε όλους γιατί ναι μεν δεν μας συνήθισαν αλλά κατάλαβαν πως είμαστε απρόσμενοι και εκτός σχεδίων!
    Μπράβο σε όλους!
    Μαντάμ, υπόκλισις! ❤❤❤
    Μετά τιμής
    Λένη Ζάχαρη & Λαίδη Ρόζα

  2. αγγελικη σκαρα

    θεωρητικα αγαπω τα ζωα και τι;ς γατες. πως, ομως να αγαπησω τη σκλη ρη μεσσαλινα μου, που ορμαει στα ποδια μας με λυσσα, μας ξεσκιζει κι ως που να πεις κιμινο χωνεται ακτω απ’ το πιο δυσκολο επιπλο, για να γλυτωσει απ’ το μαλωμα? το ερωτημα δεν ειναι λογοτεχνικο αλλα πραγματικο

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.