
Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος: Καίτε Κόλβιτς, μια τραγική μάνα σε ζοφερούς καιρούς
- Post author:Κώστας Γιαννόπουλος
- Post published:30 Απριλίου 2022
- Post category:Viewmaster / Εικαστικά / Πορτραίτα στο λάδι / ΤΕΧΝΗ
Κώστας Γιαννόπουλος
Ο ΚΩΣΤΑΣ Ξ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάστηκε για μια πενταετία με την εφημερίδα «η Εποχή» (όπου διατηρούσε τη στήλη'Περίτεχνα' και έφτιαχνε σκίτσα) και με το περιοδικό ‘''Στίγμα''’ από την ίδρυση του ως την αναστολή της έκδοσής του.
Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων όπου οργάνωσε ''5 συζητήσεις για ποίηση σαν παρτίδες πόκερ''Δημοσίευσε βιβλιοκριτικές στην «Καθημερινή» και στη «Νέα Εστία», παρουσίασε στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ εκπομπές με ελληνική μελοποιημένη ποίηση, και αρθρογράφησε στο περιοδικό «Γαλέρα» καθώς και στα περιοδικά ''Νέο επίπεδο'' και ''Διαβάζω''
Εξέδωσε μια μονογραφία για τον Περικλή Γιαννόπουλο και μια μυθιστορηματική βιογραφία για τον Μιχαήλ Μητσάκη. Έχει γράψει ακόμη ένα θεατρικό μονόλογο και ένα βιογραφικό δοκίμιο για τον Κ. Γ. Καρυωτάκη, τα οποία είναι ανέκδοτα.
Δημοσίευε στο περιοδικό «Ιστορία εικονογραφημένη» και συνεργάζεται με το περιοδικό δρόμου, ΣΧΕΔΊΑ ενώ είναι αρχισυντάκτης του Στρόβιλος.gr.
You Might Also Like

Κωνσταντίνος Μπούρας: «Το Ταγκαλάκι» στο Θέατρο Arroyo, όπου ο παρ-οξύτονος Ντίνος Χριστιανόπουλος ξαναζωντανεύει επί σκηνής… χάρη στον Αντώνη Μποσκοΐτη που του είχε πάρει συνέντευξη.

Γιούλη Ζαχαρίου: Ό,τι περιγράφω με περιγράφει*

Ανθούλα Δανιήλ: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εκτός των τειχών του Μεγάρου
