You are currently viewing Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης: Ονειροπόληση

Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης: Ονειροπόληση

Ονειροπόληση

 

 

Όσο γερνώ όνειρο θαρρώ πως βλέπω

 

Μέσα στο θαμπό μυαλό μου

όλα φαίνονται ν’ αλλάζουν…

 

Συναισθήματα και σκέψεις

δρόμοι, κτήρια, αλάνες

φίλοι παιδικοί, γυναίκες

έχουν άλλη σημασία

 

Η γειτονιά της νιότης τον παράδεισο θυμίζει

Ο παλιός μου εαυτός με ιππότη ομοιάζει

Το κορίτσι που αγάπησα σαν αγία μου φαντάζει

 

Οι μνήμες έγιναν σκιές

Φάροι αόρατοι και μαγικοί καθρέφτες

 

Ίσως η θλίψη η τωρινή μετατραπεί σε ποίημα

και η επίμονη βροχή ήλιος να ξαναγίνει

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εικαστικός-ποιητής-ερευνητής Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη στις 2 Ιουλίου 1977. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Anatolia με πανεπιστημιακές σπουδές στην εικονογράφηση και τη φωτογραφία και διδακτορικό τίτλο στις καλές τέχνες.
Είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, του Pen Greece, των Poets of the Planet και της Θεοσοφικής Εταιρείας. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, συγγραφείς και αρχιτέκτονες. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ‘Έργα του έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ιστότοπους. Εικαστικά του δημιουργήματα κοσμούν συλλογές μουσείων και βιβλία του βρίσκονται στα ράφια γνωστών βιβλιοπωλείων.
Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι η έντονη διάθεση πειραματισμού: εκφραστικά μέσα όπως η φωτογραφία, το κολάζ και η ποίηση συνομιλούν και παντρεύονται μεταξύ τους. Τα θέματα που κυρίως τον ενδιαφέρουν έχουν να κάνουν με την εξερεύνηση του ανθρώπινου ψυχισμού, τον υπαρξισμό, τα αρχέτυπα, τη μνήμη, την ταυτότητα, τον θάνατο, την πνευματική αναζήτηση, τον διαθρησκειακό διάλογο και τη διεύρυνση της συνείδησης.

 https://linktr.ee/konmark

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.