You are currently viewing Λίζα Διονυσιάδου: Ο γενναίος ραφτάκος

Λίζα Διονυσιάδου: Ο γενναίος ραφτάκος

Ο γενναίος ραφτάκος

Σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, που νομίζω πως είναι ελληνικό, ήταν κάποτε ένας ράφτης που περνούσε τη ζωή του φτιάχνοντας ρούχα, τον ενοχλούσαν όμως οι μύγες που πετούσαν αδιάκοπα τριγύρω του. Προσπαθώντας να τις διώξει, κατάφερε να σκοτώσει επτά μύγες με ένα μόνο τρομερό χτύπημα. Αποτέλεσμα αυτού του ηρωικού χτυπήματος, ήταν να καβαλήσει το πρώτο καλάμι που βρέθηκε μπροστά του και να πιστέψει ότι  ότι είναι ικανός για όλα. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ο μόνος που ανακάλυψε ότι αν μπορείς να σκοτώνεις μύγες με στυλ, υπάρχει περίπτωση να φθάσεις πολύ ψηλά. Σε συνέχεια, ο ραφτάκος του παραμυθιού τα έβαλε με όλους, ακόμα και με  γίγαντες και  χρησιμοποιώντας  την εμπειρία του από τον ακαριαίο φόνο των επτά μυγών, καθώς και όλη την πονηριά που διέθετε, τους νίκησε, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον βασιλιά. Μετά και από διάφορες άλλες επικίνδυνες αποστολές που του ανάθεσε ο εντυπωσιασμένος βασιλιάς, τις οποίες ο ραφτάκος έφερε σε πέρας με επιτυχία, κατάφερε  να εξασφαλίσει   και την εκτίμηση του λαού. Εν τέλει, ο βασιλιάς  πείστηκε ότι το παλληκάρι ήταν γεννημένο για αρχηγός, από αυτούς που σπανίως εμφανίζονται, ίσως κάθε εκατό χρόνια, απ’ ότι του είπαν οι σύμβουλοί του, οπότε, τον πήρε στο παλάτι, και του χάρισε το μισό βασίλειο και ένα ολόκληρο δαχτυλίδι καθώς τον πάντρεψε με την κόρη του. Η φήμη της  γενναιότητάς του ραφτάκου έφτασε στα πέρατα της γης και έτσι κατάφερε να πουλάει τρέλα για αρκετά χρόνια, περήφανος και καμαρωτός. Επειδή όμως τίποτα θαυμαστό δεν κρατάει αιώνια, ακόμα και στα παραμύθια, κάποια στιγμή, όλοι οι συνάδελφοί του ράφτες που δεν είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από την άχαρη δουλειά του ραψίματος,  αλλά και ο υπόλοιπος λαός, αντιλήφθηκαν ότι πέρα από το να σκοτώνει μύγες με σχετική επιτυχία δεν ήταν ικανός για τίποτε άλλο και τον απομάκρυναν από το παλάτι, που εν τω μεταξύ, είχε αρχίσει να μοιάζει με στάβλο. Μετά την απομάκρυνση, πέρασε λίγο καιρό σε μια σπηλιά, όπου ολημερίς σκεφτόταν πως να επιστρέψει στα προηγούμενα μεγαλεία. Πρώτα  έστειλε στο πόδι του έναν διασκεδαστή με κουδουνάκια που έκαναν θόρυβο, για να προετοιμάσει το έδαφος, ο διασκεδαστής όμως, αν και χαριτωμένος, πήρε επίσης πόδι και σε συνέχεια, αφού ούτε αυτό το κόλπο έπιασε, απ’ ότι κυκλοφορεί, ο ραφτάκος ετοιμάζεται να πάει σε ένα παγκοσμίως ξακουστό πανεπιστήμιο για να διδάξει την τέχνη της εξαφάνισης  όλων των ενοχλητικών εντόμων.

 Η αλήθεια είναι πως το γνωστό παραμύθι  δεν τελείωνε ακριβώς έτσι, τελείωνε εκεί που ο ραφτάκος πήρε το μισό βασίλειο και την κόρη του βασιλιά, μια και τα παραμύθια έχουν πάντα καλό τέλος, αλλά καλό είναι να βλέπουμε και την συνέχεια,- πάντα υπάρχει συνέχεια, που ο παραμυθάς, για δικούς του λόγους, αποφεύγει να μας εξιστορήσει .

 

Βιογραφικό

Η Λίζα Διονυσιάδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα και την Αίγινα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Σοβιετική Μόσχα και εργάστηκε σε Αθήνα και Πειραιά. Ασχολείται με την λογοτεχνική γραφή απο το 1997. Έχει εκδώσει ποιήματα (ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ), μικρές ιστορίες (ΡΟΕΣ), μυθιστορίες (ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ)  μυθιστόρημα (ΕΥΜΑΡΟΣ) και ΟΤΑΝ.

Λίζα Διονυσιάδου

Η Λίζα Διονυσιάδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα και την Αίγινα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Σοβιετική Μόσχα και εργάσθηκε σε Αθήνα και Πειραιά. Ασχολείται με την λογοτεχνική γραφή τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έχει εκδώσει ποιήματα (ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ), μικρές ιστορίες (ΡΟΕΣ) και μυθιστορίες (ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ).

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.