You are currently viewing Παυλίνα Παμπούδη: Η μύγα και η μολότοφ

Παυλίνα Παμπούδη: Η μύγα και η μολότοφ

Η ΜΥΓΑ ΚΑΙ Η ΜΟΛΟΤΟΦ

 

Μια φορά ήταν μια ζωηρή μύγα ονόματι Μπατερφλάι που ζούσε σε μια γειτονιά με εκλεκτά σκουπίδια και μεγάλο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού. Τις ελεύθερες ώρες της τις περνούσε ρουφώντας άρθρα επιστημονικών και λογοτεχνικών περιοδικών ή περιδιαβάζοντας σε σελίδες παλιών βιβλίων, γεγονός που της είχε χαρίσει ονειροπόλο χαρακτήρα και την είχε βοηθήσει να βλέπει τον κόσμο ακόμα πιο πολυεδρικά απ’ όσο της επέβαλλε η κατασκευή των οφθαλμών της.

Σύχναζε σ’ ένα in ρεστοράν που λεγόταν «Η Βουλή» και φημιζόταν για τα μαγειρευτά του. Η οικογένεια Μπατερφλάι είχε ανακαλύψει αυτό το στέκι εδώ και 1.800 γενιές – από τις πρώτες πρώτες μέρες της λειτουργίας του. Μάλιστα, ένας πιονιέρος προ-προ-προ-προπάππος της κοσμούσε, τιμής ένεκεν, τον τοίχο πάνω από τις εστίες, χωρίς κανείς ποτέ να διανοηθεί να αφαιρέσει από εκεί την επιβλητική μορφή του. Η Μπατερφλάι, λοιπόν, πίστευε πως εφόσον η ιστορία της οικογένειάς της ήταν συνυφασμένη με την ιστορία της «Βουλής», είχε δικαιωματικά ορισμένα προνόμια, όπως λ.χ. να δοκιμάζει εκείνη πρώτη όλα τα φαγητά.

 

Ένα απόγευμα, την ώρα που αναπαυόταν στο ταβάνι του μαγειρείου και περιποιόταν νωχελικά τα πόδια της ένα ένα, ενώ ο μικρόκοσμος των εργαζόμενων κάτω ετοίμαζε με σπουδή το βραδινό της, ξαφνικά το παράθυρο έσπασε κι έπεσε μέσα στο δωμάτιο μια μολότοφ. Η Μπατερφλάι, που δεν ήταν προσγειωμένη μύγα και που δεν είχε ξαναδεί μολότοφ, πίστεψε πως επρόκειτο για το γνωστό μπουκάλι με το Τζιν, περί του οποίου κάπου, κάποτε, κάτι είχε πάρει κάποιο τμήμα του ματιού της.

Έκανε λοιπόν ένα βολ πλανέ με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προσγειώθηκε δίπλα στο φλεγόμενο μπουκάλι (που κατά τύχη ήταν από τζιν) και, επειδή είχε ήδη ξεπεράσει τα χρονικά της περιθώρια και δεν θα προλάβαινε καν ν’ ακούσει την αναμενομένη ερώτηση «Ποια είναι η επιθυμία σου, αφέντη;», βιάστηκε ν’ απαντήσει: «Θέλω να γίνω διάσημη!»

Η φιάλη υγραερίου εξερράγη, μια δυνατή λάμψη ξεπήδησε, χάος και πανικός επικράτησαν.

Πράγματι, η επιθυμία της Μπατερφλάι πραγματοποιήθηκε: στην επόμενη μετενσάρκωσή της έγινε διαβόητος τρομοκράτης.

 

 

 

 

Ηθικό δίδαγμα

1) Η κατάλληλη ευχή την κατάλληλη στιγμή συχνά αποδίδει – αρκεί ο ενδιαφερόμενος να διατηρήσει την ψυχραιμία του μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου παραπάνω.
2) Η εξέλιξη των ειδών οφείλεται εν πολλοίς σε παρανοήσεις.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.