You are currently viewing Βασίλης Κάργας: «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο». Αρτέον Εκδοτική

Βασίλης Κάργας: «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο». Αρτέον Εκδοτική

Ανοίγοντας το νέο βιβλίο,  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»,  ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνοντας τους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού.

Ανέμους  που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους  που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και ανταριάζουν τις θάλασσες.

Τι θα συμβεί όμως όταν η Μυρτώ, ένα κορίτσι που αγαπά τη ζωγραφική, θελήσει να τους γνωρίσει;

Ποιος θα μπορούσε να της αφηγηθεί καλύτερα τους ανέμους; Θα καταφέρει άραγε να τους ζωγραφίσει;

Εμπρός λοιπόν! Ας γνωρίσουμε τους ανέμους κι ας μάθουμε τα ονόματά τους και τις ιστορίες που κουβαλούν μαζί με την Μυρτώ και μέσα από την αφήγηση ενός παλιού ναυτικού, του Καπετάν Γιώργη

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Αρτέον Εκδοτική  με ονειρική εικονογράφηση των  Ραφαήλ Ελκάς και  Μαρίας Νασοπούλου

 

 

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.  Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διεύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις», και συνδιευθύνει τις ιστοσελίδες Artpress-Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com) και Παραμυθόριος (https://paramythorios.blogspot.com). Έχει βραβευθεί από το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για την πολύπλευρη προσφορά του στη δημοσιογραφία της περιφέρειας. Στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την ενδεκάχρονη κόρη του Ευαγγελίνα, όπως το έμμετρο παραμύθι «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα»  (Εκδόσεις Λιβάνη, 2018) το οποίο έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, «Ο κρυμμένος θησαυρός» (Ελληνοεκδοτική, 2020) και «Ο βυθός άνω-κάτω» (Εκδόσεις Κομνηνός, 2023).
Λίγα λόγια για τους Εικονογράφους
Ο Ραφαήλ Ελκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και από μικρός αγάπησε τη ζωγραφική. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ωστόσο τον κέρδισε το πάθος του για την εικονογράφηση, καθώς και για τη βυζαντινή μουσική την οποία γνώρισε στα φοιτητικά του χρόνια. Έτσι απέκτησε μια θέση στην καρδιά του,  δίπλα στη ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε εικονογραφημένες εκδόσεις σαν συνεργάτης και το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο είναι το «Επιτέλους Κυριακή!» (Εκδόσεις Μυριόβιβλος, 2007).
Η Μαρία Νασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Θεολογία.  Διδάχτηκε την τέχνη της Αγιογραφίας στη σχολή της Μητροπόλεως Γλυφάδας κατά τη φοίτησή της στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μια περίοδο της ζωής της έζησε στον Καναδά όπου εργάστηκε στη Βασιλική Τράπεζα, πάντα όμως ζωγράφιζε ερασιτεχνικά και συμμετείχε σε εκθέσεις, καθώς η ζωγραφική ήταν η μεγάλη της αγάπη. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αγιογραφία από το 2002 και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση το 2014. Σήμερα διδάσκει αγιογραφία και εικονογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφίες σε μουσαμά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση βιβλίων.

 

 

 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.